Hygea Medical Clinic

Montréal, Québec

Medical Clinics

2,400 sf

Architecture

Interior Design

MANDATE

Renovation

Three young doctors have taken over their father’s clinic, established for several decades in the Parc-Extension district of Montreal. Located on Jean-Talon Street, the two-story building, purchased by their father in 1970, needed a little facelift. Everything has been redone and redesigned to accommodate the needs of patients and doctors.

The decision was made to keep the clinic upstairs to allow a local business to set up in the rapidly changing neighborhood. The old obsolete mechanical equipment in the basement and on the roof have been removed and replaced. Just like the exterior fire escape. The most amazing transformation is the addition of a new exam room, an employee room and a washroom upstairs. All this while respecting the supply of natural light and the fluidity of circulation.

The exterior facing has been redone with a new brick that takes up the original style. The clearing of the facades revealed stone medallions that marked the main entrance.

Other achievements

Interior Design

Workjam

Dynamic company that works in the creation of applications to increase productivity, improve retention and promote employee engagement. KIVA was mandated to develop their new offices to reflect the dynamism of their company and their employees in addition to meeting their need...

Architecture
Interior Design

Foliot Furniture

Foliot Furniture wanted to create a new administrative area for ​​its head office to optimize the employee and client experience. Our team elected to open the ceiling on two floors in the reception area in order to allow a gentle flow of nat...

Tell us about your project

Contact Us